Over mij - Werkstress in de zorg

Over mij

Mijn missie is: Vrouwen in de zorg weer te laten genieten van hun werk ondanks de hoge werkdruk

Mijn burn-out maakte mij de expert bij werkstress, tegen wil en dank, wat voor mij de reden was om de stap te maken naar werkstresscoach. Die persoon voor andere ‘roepende in de woestijn’ te zijn.

Graag had ik zelf iemand gehad, in het jaar voor mijn burn-out, die mij handvatten had aangereikt om het anders te gaan doen. Ik voelde me een roepende in de woestijn en had graag iemand gehad waarmee ik in gesprek kon gaan, die begreep wat ik doormaakte. Ik had die persoon voor mezelf willen zijn. Die begreep wat ik doormaakte, zodat ik mij niet zo alleen voelde in dat jaar, het gevoel had het allemaal alleen te moeten doen. Iemand die mij wat simpele, praktische tips had gegeven die voor mij het verschil maakte om mijn werkstress preventief aan te pakken.

Ook ik had last van………

 • Niet meer weten wat mijn passie in mijn werk was.
 • Geen balans meer tussen werk en privé kunnen vinden.
 • Heel veel stress krijgen van het werk.
 • Geen grenzen aan kunnen geven.
 • Slecht slapen en piekeren over het werk.
 • Twijfel hebben of deze functie nog bij me past.

Mijn missie

Ik help vrouwen werkzaam in de zorg,
die gemotiveerd zijn om van werkstress
naar werkplezier te gaan. 
Met voldoende energie voor werk én privéleven
zonder frustratie of stress!

Geen grenzen kunnen aangeven

Tijdens mijn werk in het ziekenhuis ontving ik mijn werk e-mails op mijn mobiele telefoon en op mijn tablet thuis. Ik werkte vaak over en in de lunchpauzes, want ja dan hadden de artsen even tijd voor mijn vragen. En ik ging in mijn privé uren nog maar even dat mailtje beantwoorden dan was het maar weer weg. Vaak ging ik overdag mee in de werkflow en logde ik s’avonds thuis nog even in om die notulen te lezen of naar de roosters te kijken.

Ik werkte me een slag in de rondte, ging over al mijn grenzen heen, had al een jaar het idee opgebrand te zijn. Had allerlei lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hartkloppingen en hoofdpijn. Ik kon steeds slechter dingen onthouden die waren besproken. Balans werk en privé had ik niet meer. Ik was altijd met mijn werk bezig, was het niet letterlijk dan zeker in mijn hoofd. Mijn humeur in mijn gezin leed eronder. Ik was niet meer die leuke vrouw en gezellige moeder.

Ik gaf echt wel aan dat het niet meer ging. Voerde regelmatig gesprekken over het gevoel van opbranden met mijn leidinggevende, ben bij P&O op gesprek geweest en heb bij de bedrijfsarts mijn lichamelijke klachten besproken. Maar ja, ik ging wel door hè, want ik was toch niet ziek?

Burn-out

Zo lang een roepende in de woestijn. Tot op een dag het echt niet meer ging, ik knalde er letterlijk uit. Ik kon niet meer lezen en mij niet meer concentreren, ik had een burn-out. Ja terwijl ik ook coach was hè. Ik weet waar je door heen gaat als je niet op tijd je grenzen aangeeft en je jezelf afvraagt of je nog wel de juiste dingen aan het doen bent en of je deze functie nog wel zo leuk vindt. Ik heb het allemaal meegemaakt.

Ik was leidinggevende in een ziekenhuis, opgeklommen vanuit de werkvloer en daarnaast coach zowel in het ziekenhuis als in mijn eigen bedrijf. Toch overkwam het mij ook. Ja de kraan lekt bij de loodgieter ook. Het ergste vond ik wel dat het voelde of ik faalde. Ja ik had die kei leuke baan die ik graag wilde na mijn 3-jarige studie en nu kon ik het niet aan. De beer geveld, zo voelde het.

Is dit ook jouw verhaal? En wil jij niet in een burn-out belanden, boek dan een coaching traject met mij.

Kom, we gaan aan de slag!

 • Ik geef je handvatten vanuit mijn eigen ervaring gekoppeld aan mijn opleiding;
 • Hou je een spiegel voor;
 • Help je nieuw gedrag te gaan aanleren (telkens weer uitproberen wat bij jou past en jou kracht geeft om echt te veranderen)
 • Zodat je niet opbrand ondanks de werkdruk.

Ik heb veel ervaring met burn-out klachten, ben gedreven, doelbewust en authentiek.
Wat bij mij betekent dat ik erg direct ben;
Ik ben een echte motivator, jij kan het en ik ga je helpen:

 • Dat je je ook daadwerkelijk inzet om te veranderen;
 • Dat je uit je comfortzone komt;
 • Ik hou niet van geneuzel, wat terugkomt in het resultaat om in 6 sessies zonder werkstress te kunnen werken, ook al is de werkdruk heel hoog;
 • Ik hang niet één methode aan, werk intuïtief bij wat jij nodig hebt;
 • Ik werk heel persoonlijk en doe niet aan een standaard aanpak.

 

Opleiding

Als leidinggevende in het ziekenhuis werd van mij verwacht dat ik een HBO opleiding ging doen. Ik was toen al 40-er, had een 32 urige werkweek en een gezin. Mijn HBO Bachelor management opleiding sloot ik af met de specialisatie “psychologie & coaching”. Deze specialisatie gaf mij zoveel inzicht dat ik besloot om zelf coach te worden. Om vrouwen in de zorg echt te gaan helpen. Ik mocht met dit diploma een eigen coachpraktijk starten en besloot dit ook te doen.

Wat ik nog meer over mijzelf kan vertellen
Ik ben getrouwd met Jan en heb 2 volwassen zonen, 
een leuke bruine flatcoated retriever
en hou enorm van wandelen in de natuur en van tuinieren.

 

 

 

Wil jij ook weer gewoon gelukkig zijn?

Geen stress meer ervaren in je werk in de zorg!

Ik weet hoe het werkt want jouw verhaal is mijn verhaal. Ik heb het alleen leren ombuigen; met hart en ziel leven en met hart en ziel werken. IN BALANS. Met genoeg energie voor beide delen. En ik ga je leren hoe ik dat gedaan heb.

JA! ik wil dat jij me gaat coachen!