Ik help vrouwen, werkzaam in de zorg, om niet op te branden,
door hun werkstress met succes aan te pakken,
zodat zij meer werkplezier gaan ervaren.

Mijn naam is Sija Dupré en ik weet als geen ander wat stress op het werk met je doet.

 

Ook ik had last van………

  • Niet meer weten wat mijn passie in mijn werk was.
  • Geen balans meer tussen werk en privé kunnen vinden.
  • Heel veel stress krijgen van het werk.
  • Geen grenzen aan kunnen geven.
  • Slecht slapen en piekeren over het werk.
  • Twijfel hebben of deze functie nog bij me past.

Ik ontving, tijdens mijn werk in het ziekenhuis, mijn werk e-mails op mijn mobiele telefoon en op mijn tablet. Ik werkte vaak over en in de lunchpauzes, want ja dan hadden de artsen even tijd voor mijn vragen. En ik ging in mijn privé uren nog maar even dat mailtje beantwoorden dan was het maar weer weg. Vaak ging ik overdag mee in de werkflow en logde ik s’avonds nog even in om die notulen te lezen of naar de roosters te kijken. Ik werkte me een slag in de rondte, ging over al mijn grenzen heen, had al een jaar het idee helemaal opgebrand te zijn. Balans werk en privé had ik niet meer, ik was altijd met mijn werk bezig, was het niet letterlijk dan zeker in mijn hoofd. Mijn humeur en mijn gezin leed hieronder. Ik heb zelfs regelmatig gesprekken gevoerd met mijn leidinggevende, ben bij P&O op gesprek geweest en bij de bedrijfsarts dat het mij boven het hoofd groeide. Maar ja, ik ging wel door, want ik was toch niet ziek……

Zo lang in de ontkenningsfase. Tot op een dag het echt niet meer ging, ik knalde er letterlijk uit. Ik kon niet meer lezen en mij niet meer concentreren, ik had een burn-out. Ja terwijl ik ook coach was he. Ik weet waar je door heen gaat als je niet op tijd je grenzen aangeeft en je jezelf afvraagt of je nog wel de juiste dingen aan het doen bent en of je deze functie nog wel zo leuk vindt. Ik heb het allemaal meegemaakt.

 

Ik was leidinggevende in een ziekenhuis, opgeklommen vanuit de werkvloer en daarnaast coach zowel in het ziekenhuis als in mijn eigen bedrijf. Toch overkwam het mij ook. Ja de kraan lekt bij de loodgieter ook. Het ergste vond ik wel dat het voelde of ik faalde. Ja ik had die kei leuke baan die ik graag wilde na mijn 3-jarige studie en nu kon ik het niet aan. De beer geveld, zo voelde het.

 

Deze burn-out maakte mij wel de expert bij werkstress, tegen wil en dank, wat voor mij de reden was om de stap te maken naar werkstresscoach. Ik geef je handvatten vanuit mijn eigen ervaring gekoppeld aan mijn opleiding. Hou je een spiegel voor, ben daarin vrij direct, en help je nieuw gedrag te gaan aanleren (telkens weer uitproberen wat bij jou past en jou kracht geeft om echt te veranderen) zodat je niet opbrand ondanks de werkdruk.

Graag had ik zelf iemand gehad, in het jaar voor mijn burn-out, die mij handvatten had aangereikt om het anders te gaan doen. Iemand waarmee ik in gesprek kon gaan, die begreep wat ik doormaakte.

 

 

Opleiding: Als leidinggevende in het ziekenhuis werd van mij verwacht dat ik een HBO opleiding ging doen. Ik was toen al 40-er, had een 32 urige werkweek en een gezin. Mijn HBO Bachelor management opleiding sloot ik af met de specialisatie “psychologie & coaching”. Deze specialisatie gaf mij zoveel inzicht dat ik besloot om zelf coach te worden. Om vrouwen in de zorg echt te gaan helpen.

Mijn missie is:

minstens vijfhonderd vrouwen in de zorg
weer te laten genieten van hun werk
ondanks de hoge werkdruk

 

 

Ik heb veel ervaring met burn out klachten, ben gedreven, doelbewust en authentiek. Wat bij mij betekend dat ik erg direct ben en wil dat je je ook daadwerkelijk inzet om te veranderen. Uit je comfortzone komen. Ik hang niet één methode aan, werk intuitief bij wat in mij opkomt om jou te helpen op dat moment. De eerste sessie kijken we meestal terug op het verleden, had jij toen ook al last van stress? Daarna kijken we vooruit, het verleden is geweest en kan je toch niet meer veranderen. Hoe zie jij jouw toekomst? Wat wil jij anders gaan doen?

Mijn passie is het begeleiden van vrouwen in hun persoonlijke ontwikkeling. Zorgen dat je niet opbrandt en je weer kan genieten van jouw werk in de zorg.

Tijdens mijn eigen burn out liep ik heel veel met mijn hond in het Develbos, het maakte mijn hoofd leeg en mijn lichaam moe. Tijdens zo’n wandeling, bedacht ik ineens dat ik als coach natuurlijk ook mijn coaching wandelend kon aanbieden voor degene die ook zo van de natuur houden als ik. Met wandelen krijg je goed je hoofd leeg en is er ruimte om nieuwe ideeën op te doen.

Momenteel werk ik als kwaliteitsmedewerker in een ziekenhuis in de regio, coach ik medewerkers en leidinggevenden in hun competentie ontwikkeling en werkgerelateerde (stress) problematiek. Daarnaast heb ik een eigen coachpraktijk aan huis en coach ik vrouwen met werkstress in andere zorginstellingen.

Ik ben getrouwd met Jan en heb 2 volwassen zonen, 2 leuke bruine flatcoated retrievers en hou enorm van wandelen in de natuur en van tuinieren.

Aanmelden Knop inschrijven

Boek nu een gratis mini skypecoaching sessie.

 

 

image   PicMonkey Collage Develbos-5